Soorten Massages


Ik geef in mijn praktijk de onderstaande massages voor zowel dames, heren en kinderen.

In een massage gebruik ik vaak meerdere technieken door elkaar heen voor een optimaal resultaat.

 

De klachten die ik behandel zijn nogal uiteenlopend, enkele voorbeelden;

Breed scala aan trauma's zoals (pijn-)klachten in hoofd, nek, schouders, (onder)rug, borst, buik, billen, benen en voeten.

Rusteloze hoofden en ledematen kan ik weer rustig maken, ADHD- en ADD-ers behandelen zodat ze weer beter kunnen functioneren.

Mensen met een burn-out / stressklachten helpen herstellen, behandelen van mensen die seksueel zijn misbruikt en lichamelijke blokkades ervaren,

allerlei "onbegepen" klachten die de reguliere gezondheidszorg blijkbaar niet kan verhelpen.

Samen met de klant ga ik op zoek naar de oorzaak / oorzaken van de klachten.

Daarnaast geef ik ook massages die een meer "wellness en relax"- karakter hebben, zoals bijv. hotstone-, lomi-lomi- en diverse ontspanningsmassages.

 

Access Consciousness™ BARS ® (Energetische hoofdmassage)

De Bars® zijn 32 punten op het hoofd die verbonden zijn aan energiebanen in het lichaam, deze 32 punten worden tijdens deze massage licht vastgehouden. Deze energiebanen bevatten elektromagnetische lading van overtuigingen, meningen, gedachten, ideeën, beslissingen de je ooit hebt ingenomen over welk onderwerp dan ook. De Bars® geven je de mogelijkheid om los te laten wat je niet langer nodig hebt; gedachten, angsten, stress, ideeen over gezondheid, relaties, geld, etc. Wat veel mensen ervaren na een Bars® sessie is een enorme ontspanning en heel veel rust in het hoofd. Mensen slapen vaak ook beter. Wanneer er een programma op je computer zit die je niet meer gebruikt, dan verwijder je dat programma en defragmenteer je de harde schijf van je computer. Eigenlijk is dit ook wat de Bars® doen; alles wat je niet meer dient, wat je belemmert, wordt verwijderd; alle rommel, alle spam in je hoofd die bepaalde problemen in stand houden en een defragmentatie en herprogrammering van je hele gehele energiesysteem. Het haalt stress weg; Kalmeert je gedachten zodat je rust hebt; Meer gemak in ieder gebied van je leven; Je voelt je meer gelukkig en hebt weer zin in het leven; Verandert ieder gebied van je leven op een gemakkelijke en snelle manier; Betere relaties met anderen en jezelf, Verbetert je gezondheid. Deze massage is erg effectief voor mensen die het druk hebben in hun hoofd, zoals pubers, managers, werkende huismoeders, hoogsensitieve mensen, mensen met ADHD, ADD, PDD-NOS etc. Bij deze energetische massage worden de kleren aangehouden, alleen de schoenen gaan uit.

Meer wetenschappelijke informatie over de Bars in dit artikel: http://npjdjong.home.xs4all.nl/Access Bars Research Study by Dr. Terrie Hope A4.pdf

(Full body) relax massage

Dit is een klassieke (Zweedse) massage die in principe over het gehele (naakte) lichaam kan worden gegeven, waarbij de nadruk ligt op het ontspannen van de spieren in het gehele lichaam. Naar wens kan evt. de slip/BH worden aangehouden.

Biorelease massage

De biodynamische massage therapie geeft inzicht in de subtiele manier waarop jouw lichaam en geest op elkaar inwerken. Welke spanning voel in je lichaam als er bijvoorbeeld een bepaalde herinnering naar boven komt of wanneer je een overtuiging onderzoekt. Helpt je te ervaren dat je lichaam in staat is om zelf gestagneerde energie vrij te maken en te laten stromen. Werkt o.a. met massages en richt zich op de ‘psychoperistaltiek’. Het inzicht is dat de darmen ook spanningsresten afvoeren. Buikmassage is ook een belangrijk onderdeel van deze massagevorm. De Noorse psychologe en fysiotherapeute Gerda Boyesen ontwikkelde de biodynamische therapie in de jaren zestig van de vorige eeuw. Ze bouwde o.a. voort op de theorieën van Wilhelm Reich en Carl Jung. In haar gedachtegoed staat de organische verbinding tussen lichaam en geest centraal.

Acupressuur

Acupunctuur is een begrip waar de meeste mensen wel mee bekend zijn. Iedereen legt vast meteen de link met de naaldjes die bij deze Chinese behandelwijze worden gebruikt. Acupressuur stamt ook af van deze oude traditionele oosterse geneeswijze. Beide therapieën richten zich op het regelen van de energiedoorstroom in het lichaam door specifieke punten op het lichaam te manipuleren. Deze punten worden aangeduid met begrippen als ‘acupunten’, ‘acupunctuurpunten’, ‘acupressuurpunten’ of ‘drukpunten’. De punten liggen op de meridianen; de energiebanen die door het lichaam lopen. Het verschil tussen acupressuur en acupunctuur? Bij acupunctuur worden naalden gebruikt en bij acupressuur werkt de therapeut met druk (pressuur) met voornamelijk de vingers, handen, ellebogen of een massagestokje. Ook kan een pulsmassageapparaat met kleine stroomstootjes worden gebruikt om de meridiane te activeren.

Voetreflex massage

Voetreflexmassage is een methode tot het stimuleren van de reflexen in de voeten om in corresponderende delen van het lichaam reacties op te wekken. Deze reacties kunnen het best worden omschreven als ontspanning of terugkeer van de evenwichtstoestand. Het zelfgenezende vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd. Het is belangrijk om met behulp van specifieke hand- en vingertechnieken een reactie (ontspanning, deblokkering) te verkrijgen in de overeenkomende lichaamsdelen. Tijdens een behandeling worden de voeten gemasseerd, de massage zorgt ervoor dat het lichaam gereinigd wordt en afvalstoffen worden uitgescheiden. Een voetreflexmassage heeft vele voordelen, onder andere; Ontspanning en ontstressen, verbeterd de doorbloeding, afvalstoffen gemakkelijker en sneller afvoeren, behandeling klachten, preventie klachten.

Chinese voetmassage

Deze massage is gebaseerd op eeuwenoude Chinese voetmassage technieken. Tijdens deze massage worden de reflexzones in de voet gemasseerd ten einde de Chi (levenskracht) te stimuleren. Deze reflexzones corresponderen met een aantal punten in het lichaam zoals organen, weefsel en spieren. Deze massage wordt uitgevoerd met de handen, houten massagestick en soms met houten hamertjes. Door regelmatig een Chinese voetmassage te ontvangen blijft het lichaam vitaal, jong en gezond. Alvalstoffen worden zo eerder afgevoerd uit het lichaam waardoor ziektekiemen minder kans krijgen om het lichaam aan te vallen.

Hotstone massage

Een hot stone massage is een massage van het lichaam met warme stenen van ongeveer 45 graden Celcius. Vandaar de naam hot stone. De hitte en de 'druk' van de stenen dringen diep door in de spieren. De hot stone massage verlicht spanningen en geeft je nadien veel energie en bevorderd de doorbloeding. Voor de massage worden alleen afgeronde basaltstenen gebruikt. Basalt is een hard en ijzerhoudend, vulkanisch gesteente met een hoge dichtheid. Hierdoor kunnen de stenen goed warmte vasthouden. De stenen worden verwarmd met een geregelde verwarmingsplaat en worden vaak eerst op de aandachtsgebieden van het lichaam neergelegd - meestal je rug. Dit geeft een aangename warmte en ontspanning. De stenen geven een zekere druk, die je kunt vergelijken met een rekoefening. Na een legging van de hot stones op het lichaam word je verder los gemasseerd met de warme stenen en warme olie. Hot stone massage zorgt voor een diepe relaxatie en ontgiftiging. De massage bestaat vooral uit lange rustige en cirkelvormige strijkingen. Speciale effecten verschillen per masseur. Die kan bijvoorbeeld de steen ronddraaien of erop trommelen. Door de combinatie van warmte en beweging werkt de massage dieper in op het spierweefsel. Dit is extra effectief. Een hot stone massage draagt bij aan het zelfherstel van het lichaam, voert afvalstoffen af, stimuleert de organen en brengt het lichaam meer in balans.

Sportmassage

Een sportmassage is een stevige massage die gericht is op het stimuleren van de doorbloeding van de spieren. Met een sportmassage zorg je ervoor dat afvalstoffen in je spieren sneller worden afgevoerd. Daarmee bevorder je het herstel van je spieren en lichaam. Sportmassages worden ook preventief gebruikt om blessures te voorkomen. Als je al last hebt van een blessure, dan zorgt een sportmassage voor sneller herstel. Bij een sportmassage wordt stevig gemasseerd, waarbij bijvoorbeeld bindweefsel wordt losgemaakt en knopen uit je spieren worden gehaald. Daarvoor moet er diep in de spieren worden gemasseerd, wat soms niet prettig aanvoelt. Doordat een sportmassage vrij stevig is, is deze niet geschikt vlak voor of na een grote inspanning. Daarmee zou je je spieren namelijk teveel belasten en zul je er eerder nadeel van ondervinden dan er voordeel van hebben. Laat de naam je overigens niet op een verkeerd spoor zetten, want ook als niet-sporter kan je zeker baat hebben bij een sportmassage.

Pulseroll Percussive Therapy

Een Pulseroll is een percussive massageapparaat waarmee benen, armen, rug, schouders en nek kunnen worden behandeld. Door de vibratie van het apparaat ontspannen de spieren en wordt het herstel na bijv. zwaar sporten bespoedigd. Deze triggerpoint massagetechniek wordt veel toegepast in combinatie met sportmassage, frozen shoulders, vastzittende spieren, restless legs, CANS.

Bindweefsel massage

Bindweefselmassage is een massage gericht op de bindweefsellaag met als doel de huidconditie te verbeteren. De doorbloeding wordt gestimuleerd waardoor de huid wordt aangezet tot versteviging en celvernieuwing. Verklevingen (voelbaar en ook vaak hoorbaar) worden los gemaakt zodat de doorbloeding beter zal worden. Bindweefsel is de laag die zich tussen de huid en de spieren bevindt. Bij Bindweefselmassage moet er diep in de spieren worden gemasseerd, wat soms niet prettig aanvoelt, soms zelfs pijnlijk, maar wel heel effectief is.

Lomi-Lomi-massage

De Lomi-Lomi massage vindt haar oorsprong in Hawaii, waar deze massage al eeuwen wordt uitgevoerd door verschillende Hawaiiaanse generaties. Lomi Lomi massage is een rustige ritmische massage, die gericht is op ontspanning en genezing. Het is een volledige lichaamsmassage die uitgevoerd wordt met mooie, lange, vloeiende bewegingen over de volledige lengte van het lichaam, waarbij voornamelijk met de handen en met het zachte deel van de onderarmen wordt gemasseerd en met veel olie op een latex zeil. Daarbij wordt ook onder het lichaam gemasseerd, waarbij gebruik gemaakt wordt van het lichaamsgwicht van degene die gemasseerd wordt. Lomi Lomi is een tedere massage maar die toch een diepe uitwerking op de spieren en het lichaam heeft zodat de ontvanger kan ontspannen, loslaten en gewoon alleen nog maar "zijn". Dus terwijl techniek een belangrijk deel van de massage en daaraan verbonden heling uitmaakt, bestaat veel van de behandeling uit liefde, met volledige en diepgaande aandacht van de beoefenaar voor de ontvanger, met liefdevolle handen en een liefdevol hart.

Guasha therapie

Guasha is een eeuwenoude Chinese schraaptechniek waarbij met een jade- of andere steen of muntje, afvalstoffen uit het lichaam geschraapt worden. (In Indonesie heet deze massage Kerok). Het woord “Gua” betekent schrapen. “Sha” betekent zandkorrels of de rode vlekjes (afvalstoffen) die naar boven komen tijdens het schrapen. Hierdoor gaat bloed en energie weer beter stromen waardoor diverse klachten of ziektes kunnen verminderen en zelfs helemaal kunnen verdwijnen. De conditie van je lichaam wordt zichtbaar door het schrapen over de huid. Eerst wordt er een speciale olie op de huid aangebracht, waarna er met de jade steen geschraapt kan worden. Deze olie wordt gebruikt als bescherming voor de huid. Na de guasha behandeling kunnen er verkleuringen in de huid zichtbaar worden. Dit geeft het corresponderende gebied aan waar blokkades zaten. De kleuren variëren van rood tot blauw/paars. De kleur geeft aan hoe chronisch het probleem is. De verkleuringen verdwijnen volledig binnen 3 tot 6 dagen. Door vaker te behandelen met guasha zijn er steeds minder blokkades (afvalstoffen die zich opgehoopt hebben) en krijg je dus ook steeds minder rode vlekken. Het zelfregulerend vermogen van het lichaam gaat weer beter werken. Guasha reinigt en ontgift, stimuleert het immuunsysteem, heft blokkades op, stimuleert de bloedsomloop, pijnbestrijding en geeft ontspanning en tegelijk ook energie (blokkades verdwijnen dus betere doorstroming en minder pijn). Guasha is zeer effectief en werkt diep in op de spieren, bloedsomloop, bindweefsel, meridiaanpunten, triggerpoints en lymfeklieren.

Guasha kan bij meer dan 400 klachten/ziekten worden toegepast. Zowel als een preventief middel, als een middel om daadwerkelijk een klacht te verhelpen of een ziekte te verlichten. De lijst van klachten/ziekten die met Guasha behandeld kunnen worden is te lang om hier beschreven te worden maar bestaat o.a. uit : Alle pijnsyndromen, Nek- en Schouderklachten, Hoofdpijnen en migraine, Rugklachten, RSI, Stress, Burn-out, Reumatische klachten, Astma, Verteringsstoornissen, Stofwisselingsstoornissen, Hoge bloeddruk, Chronische Vermoeidheid etc.

Cupping

Cupping richt zich op het regelen van de energiedoorstroom in het lichaam door specifieke punten op het lichaam te manipuleren. Behalve dat je de acupunten kunt manipuleren met naalden (acupunctuur) of druk (acupressuur), kun je ze ook op andere manieren beïnvloeden, bijvoorbeeld met cups die vacuüm worden getrokken op de huid om verstorende energieën uit het lichaam weg te voeren. Deze cups kunnen een tijdje op 1 plek gezet worden, maar er kan ook mee gemasseerd worden. Bij deze therapie kan er tijdelijk een verkleuring van de huid plaatsvinden wat na enkele dagen verdwijnt (lijkt op een ronde zuigzoen).

Hoofdpijnmassage

Voor veel mensen zorgt hoofdpijn ervoor dat ze niet goed meer kunnen functioneren in het dagelijks leven. Twintig procent van de Nederlanders, dat is één op de vijf, heeft minimaal één dag in de week hoofdpijn. We kennen diverse soorten hoofdpijn, te weten; migraine, spanningshoofdpijn, clusterhoofdpijn, medicatie afhankelijke hoofdpijn, chronische dagelijkse hoofdpijn, kinder migraine en aangezichtspijn. Al deze vormen van hoofdpijn zijn te behandelen met deze specifieke massage (en vaak ook in combinatie met andere technieken zoals bijv. voetreflexmassage).

Hypnomassage

Hypnomassage is een nieuwe vorm van masseren, waarbij hypnose en massage gecombineerd worden. Hierdoor kan de klant zich zowel geestelijk als lichamelijk volledig ontspannen, als gevolg van een lichte trance. Een hypnose is niets anders dan een toestand van diepe ontspanning, waarbij u open staat voor positieve suggesties. Ik geef geen hypnotherapie tijdens de hypnomassage, maar alleen visualisaties en ontspanningssuggesties. U hoeft dus niet bang te zijn dat ik u, zoals u op tv wel eens hebt gezien misschien, dingen laat doen die niet bij u passen. Een voorbeeld van wat kan tijdens een massage is dat ik bepaalde spiergroepen, bijvoorbeeld in de nek of schouders, extra laat ontspannen.

Orgasmic Meditation (voor vrouwen)

Deze massage kan plaats vinden op een 2 persoons bed of op de massagetafel, waarbij de vrouw alleen aan de onderzijde ontkleed is. Ik ben zelf gekleed. Orgastic Meditation is een voor de vrouw veilige methode om via een gerichte en tijdsgebonden meditatie een (laag-) orgastische clitorismassage te krijgen, zonder verdere seksuele intenties of bijbedoelingen. Deze massage is een veilige methode om ruimte te geven aan nieuwe seksuele gevoelens of om deze te (her-)ontdekken, bijvoorbeeld na lange seksuele inaktiviteit of onthouding, seksueel misbruik (Post Traumatisch Stress Syndroom) of verkrachting/aanranding.

Kashmirische massage

Een Kashmirische massage is eigenlijk geen ‘massage’ in de klassieke zin van het woord, maar veel meer een intuïtieve, meditatieve, liefdevolle, koesterende aanraking van het gehele lichaam, met gebruik van heerlijk geurende, warme massageolie, ondersteund door mooie, ontspannende muziek. In deze vorm van liefdevolle aanraking,word je uitgenodigd je helemaal over te geven aan het moment en de intuïtieve bewegingen van mijn handen. Ik neem je mee op een liefdevolle reis naar alle plekken van je lichaam, teder, zacht, gevoelig, langzaam en voorzichtig. Soms juist ook heel intens, krachtig en pulserend, in vloeiende steeds doorgaande bewegingen. Een Kashmirische massage nodigt je uit om helemaal in het hier en nu aanwezig te zijn en alles te ervaren wat er door de liefdevolle aanraking ervaren wil worden. Dat kunnen gevoelens van genot en opwinding zijn, maar ook gevoelens van weerstand of pijn en verdriet. Juist door deze gevoelens helemaal toe te laten, alles er zonder oordeel te laten zijn, kun je gaan ervaren dat ze als ‘golven in de zee’ aan je voorbij trekken. Door zo helemaal in het moment aanwezig te zijn, en je over te geven aan de magie van een Kashmirische massage, kun je een groot gevoel van bevrijding en ruimte in jezelf gaan ervaren. Door de helende kracht van de liefdevolle aanraking tijdens een Kashmirische massage zal vaak als vanzelf je vitale levensenergie weer tot leven worden gewekt en weer vrijer en intenser gaan stromen. Het effect daarvan is soms nog dagen na een Kashmirische massage voelbaar. Je lijf wordt doorgaans gevoeliger en sensitiever en je gaat meer genieten van je eigen sensualiteit. Een Kashmirische massage wordt in zijn pure vorm geheel naakt ervaren en alle plekken op je lichaam worden daarbij in principe liefdevol aangeraakt.  Als je dat prettiger vindt, kan een Kashmirische massage ook deels gekleed ervaren worden. Natuurlijk kan je heel duidelijk aangeven op welke plekken van je lichaam je wel of niet aangeraakt wilt worden. Om voor jou een veilige en rustige bedding te creëren draag ik als masseur altijd een slip. Ik zal nooit over jouw grenzen gaan en mijn aanrakingen zullen nooit, op wat voor manier dan ook, gericht zijn op het bewust toewerken naar een hoogtepunt.

Tantra massage (Yoni + Lingam)

De Tantra Massage is een sensuele massage tussen twee mensen die door middel van de levensenergie ook wel Prana genoemd, opwekken en vast houden. Dit is een beleving die veel dieper gaat dan seks, want seks heeft als einddoel het hoogtepunt bij één of allebei de partners en daarbij de vernietiging van de Prana door middel van het hoogtepunt. Bij een tantramassage is dat absoluut niet het doel, het doel van een Tantra Massage is namelijk dat je remmingen en/of blokkades vermindert of laat verdwijnen en je de Prana weer door je lijf voelt stromen zonder de blokkades. De tantra massage is een massage over je hele naakte lijf inclusief de erogene zones. Conclusie is dus dat een Tantra Massage wel het imago heeft dat je seks gaat hebben met je masseur maar dat dus niet is! Bij een tantramassage kan weliswaar de vagina (de Yoni) worden gemasseerd, of de penis (Lingam) maar dit heeft niet tot doel om te komen tot een orgasme, maar om blokkades weg te nemen en voor verbinding. Bij de Tantra massage wordt heel je lijf gemasseerd.

Mocht je dus een afspraak willen maken bij mijn massagepraktijk voor seks of een "happy ending" dan moet ik u teleurstellen!

Tantrische Kundalini

Kundalini massage voor mannen, vrouwen en koppels verzorg ik in mijn praktijk. Vol overgave, warmte, liefde en passie beleef je een unieke ervaring. Tijdens de kundalini massage laat ik je levensenergie stromen. Kundalini massage wordt ook wel een tantra massage genoemd. Ongeacht of jij het tantra massage of kundalini massage noemt, deze massage vorm is de meest ultieme vorm van genieten in het hier en nu. Deze vorm van massage is niet gericht op het seksuele aspect. Jij voelt over je hele lichaam een sensationeel gevoel wat je nog niet eerder hebt beleefd. De strelende aanraking, afgewisseld met stevige massage op de ritme van muziek laat je levensenergie stromen door heel je lichaam.

4- of 8 Handenmassage

Op verzoek kan een workshop 4- of 8 handenmassage voor mannen, vrouwen en koppels worden verzorgd op locatie. Ook workshops voor grote groepen behoren tot de mogelijkheden, zoals massageweken en tantraweekenden.

Ook massage cursussen en coaching van koppels behoren tot de mogelijkheden. Voor deze activiteiten worden aparte tarieven gehanteerd.

---